Luksus brunsviger
Luksus brunsviger
  En fynsk specialitet, som bare smelter på tungen. Husk, at brunsviger skal spises helt friskbagt – faktisk inden for de første 5–6 timer – da den hurtigt bliver tør.   Kender jeg kagen ret, bliver det ikke noget problem.
  • lørdag, 17. august 2019
  • 2507
  • Kategori Kager
  • Ingredienser: 15 g Tørgær, 20 g Bageenzym, 10 g Salt, 100 g Sukker, 900 g Hvedemel, 500 g Vand, 100 g Rapsolie, 2 stk Æg, 100 g Marcipan (Ren rå Odense), 250 g Smør, 250 g Brun farin, 1/2 dl Mørk sirup (Der kan godt anvendes lys sirup), 1 dl Brod rasp
Majsstykker
Majsstykker
I min bagerverden handler det ikke om at lave sprøde rundstykker eller brød, men derimod om at skabe lækre brød, der smager fantastisk og bærer præg af godt håndværk. Selvom jeg ønsker, at mine kreationer minder lidt om det, bagerne skaber, undrer...
  • mandag, 22. maj 2023
  • 541
  • Kategori Boller og andet brød
  • Ingredienser: 1600 g Manitoba, 45 g Bageenzymer, 300 g Majsmel, 6 g Gurkemeje (2 tsk. / krydderi), 55 g Tørgær, 45 g Sukker, 35 g Salt, 200 g Solsikkekerner, 100 g Rugkerner, 4 stk. ÆG - størrelse M , 100 g Rapsolie , 285 g Majskerner (Konserves) , 900 g Vand (35°C)
Maltsirup til brød
Maltsirup til brød
Jeg har længe gået og leget med tanken om at farve, noget af det brød jeg går og bager, og jeg har længe gået og tænkt på at bage en art rundstykker som jeg fik for mange år siden fra den lokale bager der blev kaldt rugboller, og så er der lige...
  • søndag, 22. november 2020
  • 4734
  • Kategori Boller og andet brød
  • Ingredienser: 500 g Brun Farin, 500 g Mørk øl (Jeg brugte Dunkel Erdinger)
Maltsirups fuldkornsboller
Maltsirups fuldkornsboller
Jeg syndes at det er svært at finde opskrifter på lækre fuldkornsboller, jeg har smagt dem her og de er himmelske, de har en super god smag og er ikke fulde at kerner, faktisk er der slet ikke kerne i, men der er god mængde fuldkorn i som giver en...
  • torsdag, 21. april 2022
  • 1077
  • Kategori Boller og andet brød
  • Ingredienser: 300 g Fuldkornsmel, 700 g Tipo 00, 200 g Durum, 24 g Bageenzym, 15 g Tørgær, 20 g Salt, 90 g Maltsirup, 600 g Vand
Mexicansk citron kylling
Mexicansk citron kylling
Lørdagskyllingen var populær og nem. I midten af 00'erne var det slut med bakken med de færdigudskårede kyllingestykker, men du kan nemt lave lørdagskylling selv. Jeg vil faktisk mene at min Mexicanske citron kylling slår den på mange måde. Det...
  • mandag, 8. februar 2021
  • 1279
  • Kategori Kylling og And
  • Ingredienser: 700 g Kyllingeunderlår, 800 g Kyllingeoverlår, 2 stk Citron, 2 tsk Chili pulver, 2 tsk Spidskommen, 2 tsk Sort peber, 2 tsk Hvidløgs pulver, 2 tsk Salt
Mørbradgryde
Mørbradgryde
Mørbradgryde eller paprikagryde - kært barn har mange navne siger man ofte, nå men i min mørbradgryde er der ikke bacon i. Af den grund at jeg syndes at retten nemt kan blive for salt eller for fed af røgsmagen, men derimod bruger jeg røget paprika...
  • tirsdag, 24. august 2021
  • 1175
  • Kategori Hovedretter
  • Ingredienser: 300 g Løg (ca. 4 stk mellemstore løg), 1000 g Svinebørbrad, 500 g Winerpølser, 400 g Champignon, 1 ds Tomat koncentrat (stor dåse), 1 ds Hakkede tomater, 1 L Vand, 22 1/2 dl Piskefløde, 3 spsk Majsstivelse, 2 stk Oksebouillon (30 g Oscar Oksebouillon pasta) , 50 g Gulerod, 50 g Æble, 100 g Fint snittet spidskål
Okse Focaccia boller
Okse Focaccia boller
Corona ramt - det er ikke let med den Corona, slet ikke som mig, jeg har det bedst med fasterutiner. Hvad gør man så for at komme op på toppen, jeg har jo i forvejen en opskrift på Foccacia boller, den er så godt nok langtidshævet, men jeg måtte...
  • lørdag, 16. maj 2020
  • 3015
  • Kategori Madbrød
  • Ingredienser: 300 g Intergrale (Hvedemel med fuldkornsmel), 1700 g Tipo 00, 50 g Tørgær (eller 75 g alm gær), 40 g Bageenzym (Kan udelædes), 40 g Sukker, 50 g Groft Middelhavssalt , 900 g Vand, 50 g Olivenolie, 450 g Revet cheddar (rød), 250 g Løg i skiver, 200 g Knoldselleri (groft revet), 200 g Gulerødder (groft revet), 4 fed Hvidløg, 3 stk Chili (Styrke 5), 1000 g Hakket oksekød 8-12%, 3 dåser Hakkede tomater, 2 dåser Stor tomat pasta, 1 pk Tomat passata, 1 spsk Olivenolie, 3 spsk Skåret oregano, 1 spsk Salt (efter smag og behag), 3 tsk Frisk kværnet sort peber
Ovntørrede og henkogte tomater
Ovntørrede og henkogte tomater
Jeg er sindsyg vild med de her tomater, de emmer om sommer og sol, selvom jeg tørre dem i ovnen. De kan laves på utallige måder men jeg har fundet en nem og ligetil løsning som jeg kan bruge. Til trods for de funktionsnedsættelser jeg nu...
  • søndag, 21. juni 2020
  • 1847
  • Kategori Tilbehør og salat
  • Ingredienser: 1000 g Cherry Tomater (Gerne på stilk), 10 fed Hvidløg, 6 stilke Frisk Oregano, 6 Stilke Fris Timian, 1 dl Olivenolie, 1/2 tsk Salt (Efter smag og behag), 6 stk Glas af 5 dl., 750 ml Olivenolie
Piccalilli - Pickles
Piccalilli - Pickles
 Efterår, er tid til syltning og varme retter.Her får du opskriften på den lækreste hjemmelavede pickles. Som jeg husker den fra hele min barndom og ungdom og ja som ung voksen. Det skal nævnes at mine forældre og jeg ikke har lavet den i de...
  • tirsdag, 14. september 2021
  • 1955
  • Kategori Sur Syltning
  • Ingredienser: 2 kg Gulerødder, 2 kg Blomkål, 800 g Drueagurk (på glas), 380 g Perleløg (På glas), 2500 g Lager eddike, 1000 g Sukker, 30 g Sennepspulver (Colemans), 20 g Stødt Gurkemeje, 20 g Østindisk karry (mild smag), 6 g Spidskommen, 6 g Korriander, 40 g Gule sennepsfrø, 250 g Majsstivelse, 2 dl Eddike lage
Pitabrød
Pitabrød
Der skal ikke meget til at gøre en inspiration kedelig, med de Pitabrød man køber ude i butikkerne, de smager sjældent godt, fordi det er nemt at smage at de er masse produceret. Så her den anden dag fik jeg stor lyst til at kaste mig ud i at...
  • tirsdag, 16. juli 2019
  • 2011
  • Kategori Boller og andet brød
  • Ingredienser: 300 g Vand, 20 g Tørgær, 1 stk Æg, 400 g Tipo 00, 100 g Intergrale (Fuldkorns mel), 10 g Salt, 15 g Sukker, 50 g Rapsolie